Nieuws

Hoe maak je cultuuronderwijs laagdrempelig en boeiend voor kinderen? Door aan te sluiten bij de wereld om hen heen. Een wereld die gedomineerd wordt door media en waarin kinderen dagelijks bezig zijn met de nieuwste technologieën, film en fotografie.

Hogeschool voor de kunsten ArtEZ organiseert tijdens de CEOB een zeer interessant programma met als titel 'Kunsteducatie in transitie'. In vier korte studiesessies wordt dit onderwerp van verschillende zijden belicht. De titels van de bijeenkomsten zijn:

In de workshop Social Design van Kleinkunstig gaat het over hoe je als leerkracht de principes van Design Thinking in de les kan gebruiken.

LKCA geeft op haar website een reactie op het regeerakkoord van kabinet Rutte III. 

De opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving (DBKV) van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten Arnhem en de Cultuur en Onderwijsbeurs CEOB gaan een partnerschap aan voor CEOB 2018 in de Jaarbeurs Utrecht.

Panta Rhei is een kleine uitgeverij die zich gespecialiseerd heeft in boeken rondom creatieve vorming en sociaal emotionele vorming. Directeur Ger Storms legt uit dat hij als leerkracht in het voortgezet onderwijs is begonnen en 27 jaar geleden als uitgever is gestart.

De economie trekt aan, ook onder cultuuraanbieders is weer volop vertrouwen in kansen in het onderwijs! Nu al hebben meer organisaties dan in 2016 een stand gereserveerd op CEOB 2018. Dat is goed nieuws voor bezoeker én exposant.

Het Nationaal Comité Veteranendag staat voor de vijfde keer op de CEOB. Desgevraagd geeft de heer Koos Sol van het Comité aan dat ze heel tevreden zijn over de beurs. “De beurs is overzichtelijk en heel interessant voor ons omdat we eigenlijk alleen met geïnteresseerde docenten in contact komen.

De belangstelling van cultuuraanbieders voor de Cultuur en Onderwijsbeurs (CEOB) is groot. Op dit moment -27 oktober 2017- hebben zich al ruim 25% meer exposanten ingeschreven dan op hetzelfde moment bij de voorgaande editie van de CEOB.

Ook dit jaar heeft het Zuiderzeemuseum weer een stand op de CEOB. Martine Drenth van het Zuiderzeemuseum legt uit waarom de CEOB belangrijk is voor het museum. “Het Zuiderzeemuseum heeft vorig jaar 37.000 leerlingen ontvangen, zowel vanuit de basisschool als het voortgezet onderwijs.

'Niet doen, dat verplichte bezoek aan het Rijksmuseum', zegt een meerderheid van ICC-ers en CKV-docenten. Dat is de heldere uitslag van de enquête die de Cultuur en Onderwijsbeurs organiseerde. Ruim 220 leerkrachten en docenten vulden de enquête in.

De Cultuur en Onderwijsbeurs biedt meer dan alleen stands met uiteenlopende cultuuraanbieders. Al vanaf de eerste editie zeggen wij: Cultuur is beleven! Tijdens CEOB 2018 geven wij daar een nieuwe invulling aan: Belevingstheaters.

Vanuit de formatiekamer van het nieuwe kabinet lekte het plan dat elke jongere éénmaal in zijn of haar schoolcarrière verplicht in het Rijksmuseum moet zijn geweest.

djproducer.school geeft muzikale workshops aan kinderen en jongeren van 8-18 jaar. Ooit begon het bedrijf met het geven van dj- of muziekworkshops aan bedrijven en bij evenementen. Later kwam er steeds meer vraag uit het onderwijs om deze workshops ook op scholen te verzorgen.

Wederom heeft IJver Filmmakerij zich als exposant ingeschreven voor de CEOB. Eigenaar Jörgen van den Wijngaart vertelt enthousiast dat zijn bedrijf weer wil meedoen aan de CEOB. Voorgaande edities waren bijzonder succesvol voor zijn bedrijf.

De Facebookgroep Cultuureducatie Community wordt partner van de Cultuur en Onderwijsbeurs CEOB 2018. Cultuureducatie Community is een groep met bijna 7.000 professionals die werkzaam zijn binnen de cultuureducatie in het gehele onderwijs.

Sinds april krijgen wij al geregeld vragen van cultuuraanbieders wanneer de CEOB in 2018 plaatsvindt en wanneer de informatie over deelname op de website komt.Ook de eerste vraag van een kunstacademie over de aankomende editie is al gesteld!

Het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA) en de Cultuur en Onderwijsbeurs (CEOB) zullen opnieuw samenwerken tijdens CEOB in januari 2018.

De eerstvolgende editie van de Cultuur en Onderwijsbeurs (CEOB) zal plaatsvinden op 24 en 25 januari 2018 in de Utrechtse Jaarbeurs. In High Five verzamelen zich weer ca. 1.500 bezoekers en 80-100 exposanten op de beursvloer.

De huisstijl van de Cultuur en Onderwijsbeurs (CEOB) heeft een volledige metamorfose ondergaan. Het logo is aangepast aan de eisen van deze tijd met een strakke letter in retrostijl. De kleuren zijn gebleven, maar zijn minder prominent en eveneens strakker.